Autocom

Diagnosoi

Katso video

Kokonaisvaltainen ratkaisu
ajoneuvon diagnosointiin

CDP+ on nopea ja luotettava diagnosointiväline, joka yhdistää ajoneuvon ja tietokoneen. Laite toimii sekä uusissa että vanhoissa ajoneuvoissa. CDP+ liitetään ajoneuvon OBD-pistorasiaan, minkä jälkeen se lähettää ajoneuvon tiedot langattomasti tietokoneelle. Ohjelmaamme päivitetään säännöllisesti uusia ajoneuvomalleja ja toimintoja.

CARS-ohjelmalla voit suorittaa mallikohtaisen diagnoosin henkilöautoille ja kevyille pakettiautoille. Ohjelmaan voit syöttää malleja vuodesta 1988 lähtien. Ohjelmassa on yhteensä 47 ajoneuvomallia.

TRUCKS-ohjelmassa voit diagnosoida kevyitä ja raskaita kuljetusajoneuvoja, busseja ja asuntoautoja. Ohjelmassa on yhteensä 37 mallia vuodesta 1995 alkaen.

GENERIC-ohjelma on luotu lakisääteisiä, pakokaasuihin liittyviä diagnooseja varten. GENERIC sisältyy CARS- ja TRUCKS –ohjelmiin.

CDP+ ja kaikki diagnosointiohjelmamme ovat Autocomin kehittämiä. Tuotteet on kehitetty Ruotsissa.

 

Toiminnot ja hyödyt

*Flight Recorder

Flight Recorder –toiminnolla voit tallentaa rajattoman määrän parametreja samalla kun koeajat ajoneuvoa. Tallennuksen aikana voit merkitä havaitut viat napin painalluksella, jotta löydät kyseiset kohdat myöhemmin helposti. CDP+ on varustettu sisäisellä muistilla, joten sinun ei tarvitse pitää tietokonetta mukanasi.

Statusindikaattori

CDP+:n statusindikaattorilla voit seurata diagnoosin etenemistä. Värit ja äänet viestivät diagnoosin tämänhetkisestä tilasta ja voit seurata missä kohtaa diagnoosia ollaan menossa. Esimerkiksi kun indikaattori siirtyy sinisestä vihreään, CDP+ luo yhteyttä ajoneuvon ohjausjärjestelmään.

Johdossa led-valo

Jotta OBD-pistorasian löytäminen olisi helpompaa, CDP+:n 16-napaisen pistokkeen johto on varustettu led-valolla. Valon avulla löydät pistorasian, vaikka se sijaitsisi pimeässä ja hankalassa paikassa. Sijoittelun ja muotonsa vuoksi valaistus toimii, vaikka joutuisit käyttämään adapterikaapelia.

Akkuvaroitus

Kun CDP+ on kiinni ajoneuvossa, se tarkkailee akun jännitettä. Jos jännite nousee liian korkeaksi tai laskee liian alas, varoittaa CDP+:n statusindikaattori siitä valolla ja äänellä. Ohjelmassa akun tilaa voit seurata akkukuvakkeella. CDP+ mukautuu automaattisesti ajoneuvon jännitetasolle, oli kyseessä 12 tai 24 volttia.

Rekisterinumero ja valmistenumero

Diagnosoinnin nopeuttamiseksi voit syöttää CARS-ohjelmaan ajoneuvon rekisteri- tai valmistenumeron. Tällöin ohjelma valitsee automaattisesti oikean auto- ja vuosimallin. Suurimpaan osaan markkinoilla olevista autoista ohjelma löytää myös oikean moottorityypin.

*ISS (Intelligent systemsökning)

ISS tutkii nopeasti kaikki ajoneuvon järjestelmät ja näyttää kaikki niihin tallentuneet vikakoodit. Tämä säästää aikaa ja saat nopeasti yleiskuvan ajoneuvon tilasta. Kun ISS on valmis, voit jatkaa haluttuun järjestelmään ja tehdä kattavamman diagnoosin.

ISI (Intelligent Systemidentifiering)

Sisäänrakennetun ISI-toiminnon avulla diagnosointiohjelma tunnistaa, millainen ohjainlaite on asennettuna ajoneuvoon ja valitsee sen automaattisesti. Tämä varmistaa, että diagnosointi tehdään oikeilla ehdoilla ja tulokset ovat oikein.

Muotoilu ja rakenne

CDP+ on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä korjaamoilla. Siinä on suojaava, kuminen pinta ja kaikki liitännät on peitetty suojakansilla. Pieni, mutta käytännöllinen ominaisuus on kaapelissa oleva koukku. Koukun avulla CDP+:n saa ripustettua käytön yhteydessä sivuikkunaan tai korjaamovaunuun säilytystä varten.

*Raportointitoiminto

Jotta ajoneuvon omistajalle tulee luottavainen olo, on tärkeää pystyä osoittamaan, mitä ajoneuvolle on tehty. Ohjelmassa olevaan raportointitoimintoon voit syöttää vikakoodeja monista ohjausjärjestelmistä sekä lisätä kaavioita ja arvoja. Ohjelmassa saat tulostettua ammattimaisen ja hyvännäköisen raportin asiakkaalle.

*OBD-toiminnot

Diagnosointiohjelmassa voit nähdä ne sovitukset ja säädöt, jotka ovat mahdollisia tietylle ajoneuvolle, vaikka ajoneuvo ei olisikaan sinulla paikan päällä. Ohjelmassa on myös ohjeita, jotka neuvovat sinua tehtävän suorittamisessa. Tämän toiminnon avulla voit suunnitella toimintaasi tehokkaasti ja valmistautua hankalampiin tilanteisiin jo etukäteen.

Universaali

CDP+ on varustettu ainutlaatuisella multiplex-teknologialla, minkä vuoksi sitä voidaan käyttää kaikenlaisiin ajoneuvoihin. Niihin ajoneuvoihin, joissa ei ole standardia, 16-napaista pistoketta, tarjoamme laajan valikoiman erilaisia adapterikaapeleita.

Apua-toiminto

Diagnosointiohjelmasta löytyy yksityiskohtaiset ohjeet kaikille OBD-toiminnoille kuten säädöille ja liitännöille. Näissä ohjeissa on tietoa soveltuvuusehdoista, valmisteluista ja vaihe vaiheelta etenevät työohjeet. Apua-toiminnon avulla monimutkaisemmatkin toimenpiteet ovat yksinkertaisempia toteuttaa.

(*Windows® XP Media Center Editionia ja sen eri versioita ei tueta)

 


Diagnosointiohjelmat

CARS

CARS-ohjelmalla teet diagnooseja henkilöautoille ja kevyille pakettiautoille. CARSilla voit lukea ja poistaa vikakoodeja, tehdä säätöjä, aktivoida toimintoja ja suorittaa ohjelmointeja.

Esimerkkitoimintoja:

 • suutinten koodaaminen
 • diesel-partikkeleiden suodattimen regeneroiminen
 • jarrujen huoltotila
 • huoltovalot
 • akun rekisteröinti

TRUCKS

TRUCKS-ohjelmalla voit diagnosoida kevyitä ja raskaita kuljetusajoneuvoja, busseja sekä trailereita. TRUCKSin avulla voit lukea ja poistaa vikakoodeja, asettaa parametreja ja asetuksia, tehdä muutoksia sekä kalibrointeja.

Esimerkkitoimintoja:

 • jarrujen kalibrointi
 • ilmajousituksen tasokalibrointi
 • trailerin ohjauslaitteen vaihtaminen
 • kytkentöjen kalibrointi
 • sylinterianalyysi

GENERIC

GENERIC-ohjelmalla kontrolloidaan lakisääteisiä, päästöihin liittyviä vaatimuksia. Voit käyttää ohjelmaa kaikkiin nykyaikaisiin ajoneuvoihin, aina henkilöautoista busseihin. Ohjelmalla voit lukea ja poistaa vikakoodeja, nähdä reaaliaikaiset parametrit sekä katsoa ajoneuvon tiedot.

Esimerkkitoimintoja:

 • ISO 15031
 • lue vahvistettuja ja odottavia vikakoodeja
 • tutki valmiustestejä
 • katso päästötietoja
 • täyttää TSFS 2010:78 vaatimukset