Hae sivustolta
Tekstihaku:
Tuotemerkki:
Pikalinkit:

Tuotteet

 

 

Blaupunkt


Alussa oli sininen piste

Blaupunkt on hyvä esimerkki siitä, kuinka nimi ja tunnus voivat olla identtisiä. Siksi sininen piste on aina merkinnyt nimenomaan radiovastaanoton teknistä etumatkaa. Saksan Hildesheimissa pääkonttoriaan pitävä Blaupunkt-Werke GmbH on Bosch-konserniin kuuluva tytäryritys ja autoradioiden markkinajohtaja Euroopassa. Työntekijöitä on ympäri maailmaa nykyisin 7 500, joista 2 800 työskentelee Hildesheimissa. Vuosittain Blaupunkt valmistaa yli 5 miljoonaa autoradiota ja yli 500 000 navigointilaitetta.

Blaupunkt aloitti toimintansa 1920-luvulla mutta toisella nimellä. Nimittäin kun 1923 radiotoiminta Saksassa aloitettiin, Berliiniin perustettiin yritys nimeltään Ideal, joka valmisti aluksi kuulokkeita. Jokaiset kuulokkeet testattiin tehtaalla huolellisesti ja merkittiin laatusymbolilla - sinisellä pisteellä.

Ei kestänyt kauaa ennen kuin asiakkaat alkoivat kysellä kaupoista sinisellä pisteellä (saksaksi Blaupunkt) varustettuja kuulokkeita. Laatumerkinnästä tuli lopulta tuotemerkki ja vuonna 1938 myös yrityksen nimi. Nykyisin Blaupunkt on kuulunut jo kuusi vuosikymmentä Bosch-konserniin. Sodan jälkeen yritys muutti Berliinistä Hildesheimiin. Sata vuotta autoilun historiaa sisältää valtavan määrän teknistä kehitystä. 1932 silloinen Ideal toi markkinoille ensimmäisen autoradion, mallinimeltään Blaupunkt AS 5, nykyisten autoradioiden esikuvan. Keskipitkiä ja pitkiä aaltoja vastaanottava laite oli tuolloin yli 60 vuotta sitten tilavuudeltaan kymmenisen litraa. Erityisiä autokäyttöön tarkoitettuja antenneja ei ollut, vaan turvautuminen oli sen aikaisiin antennijohtoihin, jotka vedettiin auton katon tai astinlautojen alle. Tilantarpeensa vuoksi näitä autoradioiden esi-isiä ei voitu asentaa kuljettajan ulottuviin. Ohjauspyörään kiinnitettävä kauko-ohjaimesta kehitettiin juo tuolloin asiaan patenttiratkaisu, joka nykyisin on käytössä huippulaitteissa.

Tutustu uusiin BLAUPUNKT tuotteisiin tehtaankotisivuilla : www.blaupunkt.fi