Hae sivustolta
Tekstihaku:
Tuotemerkki:
Pikalinkit:
Thule > Polkupyörätelineet > Thule RideOn 9502 / 9503 > Ylimääräinen rekisterikilpi

Ylimääräinen rekisterikilpi


 

Kuljeta pyöräsi laillisesti

Tavara ja henkilöt on sijoitettava ajoneuvoon siten, etteivät ne estä kuljettajaa näkemästä tai haittaa ajoneuvon käsittelyä, ja siten, ettei ajoneuvoon määrätty valaisin, heijastin tai kilpi peity, sanoo Asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä, 37§, joka käsittelee ajoneuvojen yleistä kuormaamista. (Lähde: Finlex).

Trafi voi erityisistä syistä sallia rekisterikilpien lukumäärästä poikkeamisen (ARA 33§ 2. mom.). Käytännössä tämä tilanne tulee vastaan, kun joku tilapäisesti (yleensä ajoneuvon taakse) asennettu lisälaite, kuten polkupyöräteline, peittää rekisterikilven.

Lisäkilpeä voi hakea joko Trafin lomakkeella tai vapaamuotoisesti kirjallisesti. Vapaamuotoisesta lupahakemuksesta on käytävä ilmi seuraavat seikat:

 

  • hakijan nimi (ajoneuvon omistaja/haltija)
  • ajoneuvon rekisteritunnus
  • ajoneuvon merkki
  • valmistenumero
  • selvitys lisäkilven käyttötarkoituksesta.

Lisäkilpihakemus toimitetaan täydennettynä ja allekirjoitettuna Trafiin (tarkemmat yhteystiedot lomakkeella).

 


Käytössä on nyt myös sähköinen lomake

Voit myös hakea valmiin lomakkeen , jolloin kaikki asiat tulee varmasti huomioitua. Sen voi täyttää sähköisesti, tulostaa ja postittaa tai faksata. Lähetys sähköpostitse on myös mahdollista. Lomakkeessa on tarkemmat ohjeet. Lisäkilpipäätöksen hinta vuonna 2013 (1.1.) on 25 € ja kilven hinta 9 €.

Lisäkilpi toimitetaan asiakkaalle postiennakolla.

Trafi ei toimita lisäkilven myöntämisestä erillistä päätöstä. Tieto lisäkilvestä merkitään ajoneuvoliikennerekisteriin.

Kun ylimääräistä rekisterikilpeä käytetään, on "alkuperäisen kilven" peittävä laite oltava paikoillaan. Lupapäätös on myös pidettävä mukana ylimääräisen kilven ollessa kiinnitettynä.

Kilpi on kiinnitettävä ARA 34§ mukaisesti eli ajoneuvon poikkisuuntaan, pystyasentoon tai enintään 30 astetta alareunasta ulospäin kallistettuna. Asennettaessa kilpi Thulen tuotteisiin, joissa on paikka ylimääräiselle kilvelle, tämän pykälän säännökset toteutuvat aina.